Afscheiding in de tuin

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

We zijn zeer gesteld op onze privacy. Een erfafscheiding houdt niet alleen indringers buiten, ook houdt het jonge kinderen en dieren in de tuin. Daarnaast zorgt het voor de benodigde privacy. Er zijn diverse manieren om een afscheiding tuin te creëren. Hierbij heb je de keuze uit een natuurlijke afscheiding, houten tuinschermen of om te werken met stenen of beton. Er zijn zelfs tuinafscheidingen van kunststof of metaal. Waar je voor kiest is een persoonlijke keus. Belangrijk is dat je zelf en je eventuele buren tevreden zijn met het resultaat.

Regels omtrent afscheiding tuin

Een afscheiding tuin plaatsen mag niet zomaar. Er zijn wettelijke regels over het plaatsen van een schutting, een heg of andere tuinafscheidingen. De erfafscheiding tussen twee woningen mag maximaal 2 meter hoog zijn. Bij koopwoningen zijn beide buren verplicht om ieder de helft te betalen. Dat geldt niet alleen voor de aanschaf maar ook voor het onderhoud. Het is daarom belangrijk om de afscheiding tuin goed met elkaar te bespreken. Deze regels gelden alleen wanneer de erfafscheiding precies op de erfgrens staat.

Het is ook mogelijk om de afscheiding tuin op eigen grond te zetten. In dit geval is er geen toestemming van de buren nodig. Een nadeel is dat de kosten voor het plaatsen en onderhoud voor eigen rekening zijn.

Natuurlijke afscheiding tuin

Een natuurlijke erfafscheiding wordt het vaakst gekozen. Denk hierbij aan een haag van coniferen, taxus of buxus. Ook de beukenhaag is erg geliefd als natuurlijke afscheiding. Wie een onderhoudsvriendelijke afscheiding wil die er toch natuurlijk uitziet, komt al snel op het houten tuinscherm uit. Hierbij heb je de keuze uit een tuinscherm van grenen of wilgenteen. Ook larikshout wordt veel toegepast bij tuinschermen. Wie kwaliteit wil kiest voor een hardhouten tuinscherm. Deze is in verschillende hoogtes en modellen verkrijgbaar. Om een houten schutting compleet te maken kan deze aangevuld worden met een houten tuindeur. Ook deze is verkrijgbaar in hardhout, larikshout of grenen.

Bijzondere tuinschermen

De afscheiding tuin kan ook gerealiseerd worden met wicker tuinschermen. Dit is een vlechtwerk rond een frame van aluminium. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van takken, scheuten of stengels. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur is dit scherm zwart gespoten. Deze schermen zijn verkrijgbaar in een breedte die varieert van 90 tot 180 centimeter. Eventueel is het wicker scherm voorzien van decoratieve kunststof platen of een houten lijst. Deze schermen zijn wind doorlatend en daarmee zeer geschikt voor plaatsen waar de sterk wind vrij spel heeft.

Overige afscheiding tuin

Wie kiest voor niet natuurlijke materialen komt uit op de betonnen muur, de gemetselde erfafscheiding of de kunststof tuinafscheiding. Daarnaast zijn er schermen van metaal of andere materialen. Vaak zijn deze in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er een geheel eigentijdse uitstraling ontstaat.

Betuws Buitenspeelgoed heeft een ruim assortiment tuinafscheidingen. Hierbij heb je de keus uit een afscheiding tuin van hardhout, grenen of wilgentenen. Ook bijpassende tuindeuren zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast vind je het tuinscherm wicker in ons assortiment. Kies je liever voor kunststof platen, dan bieden we je het tuinscherm Frankfurt of München. Deze decoratieve schermen zijn geschikt als erfafscheiding, terrasafscheiding of decoratie op het balkon of dakterras.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »