Buitenspeelgoed kopen

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

Wanneer de lente begint denken veel mensen weer aan buitenspeelgoed kopen. Meer dan 80% van de kinderen geeft aan dat ze blij worden van buitenspelen. Toch voldoet minder dan een vijfde van alle kinderen aan de Nederlandse norm gezond bewegen, en dat is zorgwekkend. Bewegen en buitenspelen hebben een positief effect op zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid van kinderen. Bovendien helpt het de schoolprestaties verbeteren, omdat ze beter in staat zijn stress van zich af te laten glijden. Iedereen weet dat regelmatig bewegen de kans op hart en vaatziekten verlaagt, daarom is buitenspelen de ideale manier van bewegen.

Wat buitenspeelgoed kopen voor het kind kan doen

Veel kinderen vinden het leuk om op het schoolplein te spelen, omdat hier vaak leuke speeltoestellen staan. Bovendien is het een ontmoetingsplaats voor jongeren. Vaak wordt het schoolplein een tot enkele uren na schooltijd gesloten. Speeltuintjes hebben soms te maken met achterstallig onderhoud of zijn gewoon vies. Buitenspeelgoed kopen nodigt het kind uit om in zijn vertrouwde omgeving actief te bewegen. Dit kan alleen, maar ook samen met broertjes en zusjes of vriendjes. Er is een ruime keus aan buitenspeelgoed, waardoor er altijd voldoende afwisseling is voor het jonge en wat oudere kind.

Buitenspeelgoed van hoogwaardige kwaliteit

Bij de keuze in buitenspeelgoed kopen is het belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Het is belangrijk dat speelgoed enkele jaren meegaat en geschikt is voor intensief gebruik. Vaak wordt het speelgoed ook nog eens door jongere broertjes of zusjes gebruikt, waardoor het zeker van een hoge kwaliteit moet zijn. Buitenspeelgoed kopen dat altijd buiten blijft staan krijg te maken met weersinvloeden waaronder zonlicht, regen en vorst. Kunststof speelgoed kan verkleuren door zonlicht, het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Houten speelgoed is beter bestand tegen alle weersinvloeden, en kan zowel in de zomer als in de winter buiten blijven staan. Met regelmatig onderhoud zoals beitsen of verven blijft dit buitenspeelgoed gedurende enkele jaren in goede staat.

Welk buitenspeelgoed kopen voor het kind

Ga je buitenspeelgoed kopen, stem dit dan goed af op de leeftijd van het kind. Kijken we naar tuinhuisjes of speelhuisjes, dan zijn deze voor verschillende leeftijden verkrijgbaar. Een speelse boomhut met miniglijbaan is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar, terwijl voor oudere kinderen de jungle gym speeltoren of houten schommels meer geschikt zijn.

Met betrekking tot fietsen en skelters geldt hetzelfde verhaal. Zeer jonge kinderen hebben meer aan een driewieler of loopfiets, afgestemd op hun behoeften en ontwikkeling. Oudere kinderen vinden een stoere skelter erg leuk, en hebben vooral veel behoefte aan activiteit. Daarnaast is er een verschil tussen zomer buitenspeelgoed en speelgoed dat geschikt is voor de koudere maanden. Ook de afmeting van de tuin of het erf speelt een rol. Een kleine tuin heeft nu eenmaal minder ruimte beschikbaar, waardoor je compacter buitenspeelgoed koopt. Bij een grote tuin is het leuk om te combineren met verschillende soorten buitenspeelgoed, dit biedt het kind veel afwisseling en uitdaging.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »