Houten tuinkast

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

Een houten tuinkast biedt net dat beetje extra opbergruimte. Veel mensen kiezen voor een tuinhuis. Deze zijn zeer geschikt voor het stallen van fietsen, het opbergen van tuinmeubilair of grote materialen. Het nadeel van een tuinhuis is dat deze niet overal te plaatsen is. Mensen met een kleine tuin of alleen een balkon komen al snel in de problemen. Een houten tuinkast is compact en nagenoeg overal te plaatsen. Als extra opslagruimte in de tuin, als decoratieve kast op het terras of het balkon.

Een tuinkast biedt vele mogelijkheden

Met een tuinkast kun je alle kanten op. Zet deze tegen de gevel van de woning, naast het tuinhuis of bij het dierenverblijf. Dankzij de geringe afmetingen kan iedereen gebruik maken van deze kast. Daarnaast biedt de kast opbergruimte ten behoeve van tuingereedschap, de bezem of de grasmaaier. Ook voor tuinkussens of dierenbenodigdheden biedt de kast voldoende ruimte. Afhankelijk van het model is deze voorzien van een of meerdere legplanken. Hierbij heb je de keuze tussen een open of gesloten kast.

De open kast biedt niet alleen opbergruimte, ook is dit een pronkstuk in de tuin, op het terras of op het balkon. Show hier je mooiste planten in pot of bijzondere beelden. Met legplanken en wat creativiteit krijgt het terras of balkon een sfeervolle uitstraling.

De grotere tuinkast

Een kleine of grotere tuinkast, het gesloten model is voorzien van een of twee deuren. Hierdoor wordt gereedschap of materiaal aan het zicht onttrokken. Dat geeft een opgeruimd gevoel in de tuin of op het terras. Met wat handigheid is het mogelijk de deur te voorzien van slot of hangslot. Hiermee bescherm je het kostbare tuingereedschap of andere materialen.

Een gemiddelde houten tuinkast heeft een breedte die varieert van 80 tot 100 centimeter en een diepte tussen de 60 en 80 centimeter. Deze kasten bieden voldoende ruimte voor het opbergen van verschillende gereedschappen. Heb je behoefte aan meer opbergruimte, kies dan voor een grotere tuinkast. Zo is er in model met een breedte van 125 of 150 centimeter.

Plat dak of puntdak

De juiste tuinkast is voorzien van dakleer. Dit biedt een uitstekende bescherming tegen regenwater, waardoor het hout beter beschermd wordt. Bij tuinkasten heb je de keuze uit een schuin aflopend plat dak of puntdak. Zo is het plat dak minder aanwezig, terwijl het puntdak het regenwater optimaal afvoert. Dit is niet alleen een persoonlijke keuze, ook hangt dit af van de plaatsing van de tuinkast. Staat de kast onder een lagere overkapping, dan is het wenselijk om te kiezen voor een niet al te hoge tuinkast.

Nog een keuze waar je voor komt te staan is het materiaal. De houten tuinkast is verkrijgbaar in grenen, vuren of hardhout. Het is belangrijk dat de houten tuinkast geïmpregneerd is. Deze is voorzien van een speciale behandeling dat schimmels en bacteriën weert. Dit verlengt de levensduur van de kast. De houten tuinkast heeft regelmatig onderhoud nodig. Met beitsen of lakken wordt het houdt optimaal beschermd tegen binnendringend vocht.

Bij Betuws Buitenspeelgoed vind je altijd de houten tuinkast van jouw keuze. Kies uit een van de compacte open of gesloten modellen of de grotere tuinkast, geschikt voor elke tuin of erf.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »