Kinder loopfiets

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

Iedere peuter verdient een kinder loopfiets. Dit is de perfecte opstap naar een gewone kinderfiets. De kinderloopfiets biedt veel meer mogelijkheden dan een fietsje met steunwielen. Zo leert het kind beter zijn evenwicht bewaren en snelheid te maken. Bovendien biedt de kinderloopfiets nog veel meer voordelen. Een snelle boodschap of samen de hond uitlaten, het kind kan zijn mama of papa gemakkelijk bijhouden.

Leren fietsen met de kinder loopfiets

Wie heeft niet leren fietsen op een fietsje met zijwielen? Wanneer deze zijwielen eraf worden gehaald, is de overgang vaak te groot. Veel kinderen zijn scheef gaan fietsen door steunwielen. Dit is met een kinder loopfiets absoluut niet het geval. Het kind heeft zijn voeten laag bij de grond. Hierdoor krijgt het niet alleen een veilig gevoel, ook evenwichtsverlies is sneller te corrigeren. Het evenwicht wordt hierdoor veel beter ontwikkeld.

Bij het leren fietsen speelt evenwicht een grote rol. Wanneer het kind ook nog eens moet leren trappen, gaat het vaak mis. Met de kinder loopfiets kan het kind zich volledig richten op snelheid en evenwicht. Kinderen die eerst een loopfiets hadden, leren later veel sneller en gemakkelijker fietsen.

Vanaf welke leeftijd een kinder loopfiets kopen?

Het jonge kind tot een jaar of 2 heeft nog onvoldoende balans. Voor deze kinderen is een loopfiets met drie of vier wielen aan te raden. Vanaf ongeveer 2 jaar is het kind toe aan een kinder loopfiets met twee wielen. Het is belangrijk dat de fiets goed aansluit op de bouw van het kind. Betuws Buitenspeelgoed heeft de Berg biky loopfiets in het assortiment. Deze heeft een lage instap en is geschikt voor kinderen vanaf 2 tot 3 jaar oud.

Tips om het kind te leren fietsen

Met geduld wordt veel bereikt. Peuters vragen zelf om een fiets wanneer ze andere kinderen zien fietsen. Hierdoor vindt het kind de juiste motivatie. Een fiets in de favoriete kleur van het kind stimuleert natuurlijk ook. Daarom is de loopfiets verkrijgbaar in een jongens en meisjes uitvoering. Zowel het stuur als het zadel zijn in hoogte verstelbaar. Belangrijk is dat het kind met de voeten bij de grond komt.

Evenwicht is belangrijk, maar ook de oog-hand coördinatie. Met de kinder loopfiets leert het kind goed sturen. Hiermee heeft het een streepje voor bij het echte leren fietsen. Voor kinderen tot een jaar of 3 of 4 jaar is een rem nog niet nodig. De peuter is niet sterk genoeg om de handrem te gebruiken. Leer het kind om de loopfiets uit te laten rollen of met de voeten over de vloer te slepen. Op deze manier komt de kinder loopfiets vanzelf tot stilstand.

De kinder loopfiets van het merk Berg is verkrijgbaar bij Betuws Buitenspeelgoed.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »