Tuinhuis kopen: tips

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

Een tuinhuis is een welkome aanvulling bij de inrichting van de tuin. Tuinhuisjes worden vaak gebruikt als extra opbergruimte, maar ook om een overdekte zitruimte te creëren. Daarnaast is een tuinhuis zeer geschikt als hobbyruimte. Bij een tuinhuis kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. We zetten de zes meest praktische tips op een rij.

Een tuinhuis kopen en omgevingsvergunning

Een onderdeel van de wetgeving met betrekking tot de omgevingsvergunning is het vergunningsvrij bouwen. Bij een tuinhuis kopen is in de meeste gevallen geen bouwvergunning nodig. Het tuinhuisje moet het woongenot verhogen en mag geen twee verdiepingen hebben. De nokhoogte mag niet meer dan 3 meter bedragen.

Een goede fundering

Een goede fundering is erg belangrijk. Bij een tuinhuis kopen zorg je dat de ondergrond uit minimaal 20 centimeter gestampte grond met tegels bestaat. De fundering is waterpas. Funderingsbalken voorkomen dat het tuinhuis aan de onderkant snel gaat rotten. Ga je een tuinhuis kopen, bestel dan gelijk funderingsbalken mee.

Tuinhuis kopen met ramen en deuren

Een goede ventilatie van het tuinhuis is onmisbaar. Dit voorkomt schimmelvorming en muffe geurtjes. Een goed tuinhuisje beschikt over minimaal een deur en een te openen raam.

Welk tuinhuis kopen?

Dit is wellicht de moeilijkste vragen van allemaal. Ga je een tuinhuis of een blokhut met overkapping kopen? Bekijk vooraf welke ruimte je nodig hebt, maar ook hoeveel ruimte je in de tuin of op het erf beschikbaar hebt. Ook het doel is erg belangrijk. Wil je overdekt kunnen zitten, dan is een tuinhuis met overkapping zeker een aanrader. Wordt het tuinhuis gebruikt voor het opslaan van tuinmeubilair of het stallen van fietsen? Ieder doel heeft zijn eigen tuinhuis nodig. Twijfel je over het model of de juiste afmetingen, kom dan eens kijken bij de showroom van Betuws Buitenspeelgoed in Tiel. Zo krijg je een duidelijk beeld van het tuinhuis of de blokhut van jouw keuze.

Het onderhoud

Bij een tuinhuis kopen is de materiaalkeuze erg belangrijk. Bij Betuws Buitenspeelgoed maken we alleen gebruik van eersteklas vurenhout, afkomstig uit de Noordelijk gelegen landen. Dit is erg stabiel hout dat we 14 tot 16% terug drogen. Dit voorkomt dat het hout te veel krimpt. Een tuinhuis heeft regelmatig onderhoud nodig. Een complete voorbehandeling met sproei impregnatie beschermt het tuinhuis tegen schimmels en rottingsprocessen. De binnenzijde hoeft dankzij deze behandeling niet gebeitst te worden. Dit is vooral handig wanneer je het tuinhuis vol hebt staan met spullen. Ga je een tuinhuis kopen, kies dan voor een voorbehandeling, impregnatie of het laten aanbrengen van een kleurloze grondlaag.

Zelf bouwen of laten monteren

Een tuinhuis kopen is snel gedaan, maar dan begint het opbouwen. In principe is een tuinhuis vrij eenvoudig zelf te bouwen, dit kost echter wel wat tijd en energie. Heb je dit niet, dan kan Betuws Buitenspeelgoed het tuinhuis geheel monteren. Dit bespaart niet alleen een hoop werk, ook ben je verzekerd van een degelijke montage.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »