Zonnedoeken, spelen in de schaduw

  • Geplaatst op
  • Door Stefan Molders - Molders Media
  • 0

Met zonnedoeken of schaduwdoeken creëer je snel een schaduwrijke speelplek. Met name in de zomer schijnt de zon uitbundig. Uv-licht, afkomstig van de zon, kan schadelijk zijn voor de huid. Als volwassene weet je dit, maar kinderen houden hier nog geen rekening mee. Maak daarom voldoende schaduwplekken aan. Niet alleen bij het buitenspeeltoestel en het zwembad, maar ook bij het terras. Zo wordt iedereen optimaal beschermd tegen de zon. Zonnedoeken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. De Mook zonnedoeken bieden voldoende mogelijkheden. Deze laten licht door en verminderen uv-straling tot wel 95%. Gelijk een tijdelijke overkapping maken? Dit kan met de Mook waterproef schaduwdoek. Deze is waterdicht en daardoor ideaal boven het terras of dierenverblijf.

De mooiste zonnedoeken

De ouderwetse parasol maakt steeds vaker plaats voor moderne zonnedoeken. Deze zijn eenvoudig op te hangen en aan te passen aan de stand van de zon. Combineer een of meerdere driehoekige of langhoekige zonnedoeken, dit geeft een speels effect. Ideaal bij het speeltoestel of kinderzwembad. De vierkante schaduwdoek bedekt het terras of zwembad volledig. Uniek is de Wavesail. Dit zijn zonnedoeken die openen of sluiten door middel van een harmonicasysteem. Zo bepaal je zelf of je liever in de zon of de schaduw zit. De Wavesail wordt aan een muur of vrijstaande pergola bevestigd. Uiteraard is deze waterproef, blijf bij een klein buitje gerust buiten zitten.

Zonnedoeken zijn in verschillende kleuren leverbaar. Vaak wordt voor de donkere of licht gekleurde variant gekozen. Betuws Buitenspeelgoed heeft de best verkochte kleuren geselecteerd waaronder ivoor, zand, grijs en zwart. Zonnedoeken brengen sfeer en schaduw in de tuin. Ook geschikt voor tuinfeesten, horecagelegenheden en evenementen.

Praktische tips over zonnedoeken

Het ene schaduwdoek is het andere niet. Kwaliteit speelt een belangrijke rol. De zonnedoeken van Betuws Buitenspeelgoed filteren uv-licht tot wel 95%. Hiermee weer je niet alleen de warmte van de zon, ook is het beter voor de huid. Hang zonnedoeken daarom bij het terras, zwembad en bij kinderspeeltoestellen op. Bevestigingen is zeer eenvoudig, dit kan bijvoorbeeld aan een muur of bestaande pergola. Wees creatief en maak gebruik van bomen en schuttingen. Is er geen andere mogelijkheid, plaats dan één of meerdere palen. Zonnedoeken zijn ook aan te raden in weides met dieren. Wanneer hier geen bomen staan, kunnen landbouwdieren en paarden het snel te warm krijgen. Bied ze een schaduwrijke plek aan met een of meerdere zonnedoeken. Hang deze hoog genoeg, zodat de dieren er niet aan kunnen.
 

Alle zonnedoeken kunnen van maart tot oktober blijven hangen. Verwijder het doek in het najaar en maak deze schoon en droog. Berg het doek op in de bijgeleverde tas. extra bevestigingsmateriaal nodig. Met bevestigingsmateriaal van Betuws Buitenspeelgoed maak je het doek in een handomdraai aan palen of wanden vast. Ook zijn er speciale bevestigingsmiddelen verkrijgbaar waarmee het doek aan één zijde in hoogte te verstellen is.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »