Lugarde

Over Lugarde

Al meer dan 35 jaar ontwerpt en produceert Lugarde tuinhuizen, blokhutten, veranda's, carports, houten garages, priëlen en recreatiewoningen. Wij bieden een grote variëteit aan modellen en afmetingen, met veel ruimte voor uw eigen wensen. In heel Nederland heeft Lugarde specialisten waar klanten voor advies en aankoop terecht kunnen. Lugarde is gevestigd in Laren (Gelderland), en wij zijn actief in binnen- en buitenland.

hoogwaardige kwaliteit tegen acceptabel prijsniveau

Hoogwaardige kwaliteit

Lugarde biedt hoogwaardige kwaliteit tegen een nette prijs. Wij hebben een eigen fabriek en een eigen ontwerp- en tekenafdeling, waardoor we kwaliteit kunnen waarborgen. Ook kunnen we daardoor maatwerk leveren en aan specifieke klantwensen voldoen. Wist u dat diverse bekende Nederlanders een Lugarde-tuinhuis of -blokhut hebben? Ook ons eigen koningshuis en een aantal koningshuizen in Europa hebben Lugarde in hun tuinen staan. Zij willen het beste van het beste.
 

Voordelen

Bij Lugarde kunt u terecht voor standaardproducten en maatwerk, waarbij wij normale prijzen hanteren voor maatwerk. De prijs-kwaliteitverhouding kunt u uitstekend noemen. Verder biedt Lugarde diverse voordelen, zoals standaard dubbelglas, dakbedekking inbegrepen in de prijs, diverse gratis opties, kosteloze bezorging in heel Nederland (m.u.v. de eilanden) en eenvoudige montage. Ook staat service bij ons hoog in het vaandel. Bovendien heeft u op Lugarde-producten vijf jaar garantie.

 

Sterk hout

Lugarde gebruikt eersteklas vurenhout, dat afkomstig is uit de Noordelijk gelegen landen waar het klimaat koud is en bomen langzaam groeien. Hierdoor zitten de jaarringen korter op elkaar, wat het hout stabieler maakt. Al ons hout wordt in speciale droogkamers teruggedroogd tot circa 14-16% vochtigheid. Daardoor krimpt het hout minder. De leveranciers van ons hout zijn PEFC- en FSC-gecertificeerd.
 

Geschiedenis

Bertus Wuestman, de oprichter van Lugarde, werkte in zijn jonge jaren bij zijn vader als rietdekker. Al snel vroegen klanten of hij niet alleen riet kon leveren, maar ook een tuinhuisje. In 1978 ontwikkelde Bertus een huisje met een rieten dak. Daarna volgden veel andere huisjes, met ook andere dakbedekkingen. Inmiddels is Lugarde uitgegroeid tot een bedrijf met honderden tuinhuizen en overkappingen.

Bertus is nog altijd werkzaam binnen Lugarde. Ook dochter Andrea en zoon Thomas zijn actief binnen het bedrijf; zij zijn van plan het bedrijf van hun vader over te nemen. De tuinhuisjes Prima Andrea en Prima Thomas zijn naar hen vernoemd. Op kantoor en in de productie zijn circa 65 medewerkers dagelijks in de weer voor Lugarde-klanten.

 

Innovatie

Lugarde innoveert voortdurend, wat bijvoorbeeld heeft geresulteerd in het 'Prima 3=1 systeem'. De wanden van dit systeem bestaan uit gefreesde wanddelen die perfect passen in de bijbehorende hoekstaanders. De hoekstaanders zijn aan de binnenkant namelijk voorzien van aluminium inschuifstrips. Dit systeem komt de sterkte en de duurzaamheid van het tuinhuis (bij alle weertypes) meer dan ten goede. Het 'Prima 3=1 systeem' is een zeer stabiele constructie. De wanden worden zonder spijkers en schroeven opgebouwd, waarbij rekening is gehouden met de werking van het hout. De tuinhuizen zijn op deze manier eenvoudig en snel op te bouwen.

Uitgebreid assortiment

Bekijk ons uitgebreide aanbod tuinhuizenblokhuttenveranda'scarportshouten garagespriëlen en recreatiewoningen

 

 

Lugarde
Lees meer
Geen producten gevonden...
Incl. btw
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »