Vlieger

Vliegeren is een echte uitdaging, zowel op het strand of op het veldje achter het huis. Rond 400 tot 1000 voor Christus werd de eerste vlieger in China gespot. In die tijd had de vlieger nog een militaire functie, militairen konden dankzij de vlieger de afstand tot een muur meten. Tegenwoordig is het bij vliegeren vooral een uitdaging om de vlieger zo lang mogelijk in de lucht te houden. Voor kinderen is vliegeren extra leuk met een van de vrolijke vliegers van Betuws Buitenspeelgoed. Laat het kind wilde avonturen beleven met de piratenvlieger, het avontuurlijke prinsesje of vliegende zeedieren.

De vlieger oplaten

Niet alleen voor kinderen lastig, ook volwassenen kunnen moeite hebben met het oplaten van een vlieger. Allereerst speelt de keuze van het model een rol. De meest bekende is de kruisvlieger, verkrijgbaar bij Betuws Buitenspeelgoed. Dit model bestaat uit één lijn, wat vooral voor kinderen erg geschikt is.

Stoere vliegers voor kinderen

Bij Betuws Buitenspeelgoed vind je de mooiste vliegers. De kruisvliegers zijn van een uitstekende kwaliteit met 100% polyamide ripstop doek. De Airow Twister Pirate is een absolute aanrader voor stoere jongens of avontuurlijke meisjes. Deze vlieger bestaat uit één grote staart en twee kleine staartjes. De glasfiber stangen zorgen voor een stabiel geheel. Deze vlieger heeft een trekkracht van 15 kilo.

Onmisbaar op het strand is de vlieger Fish. Dit model is voorzien van herkenbare afbeeldingen van zeedieren. De plastic staart en plastic haspel maken deze vlieger licht van gewicht. Met 40 meter gevlochten polyester vliegerlijn zweeft de vlieger over het strand. Deze vlieger wordt geleverd inclusief opbergtas.

Voor meisjes met een droom hebben we de vlieger Prinses in ons assortiment. Ook deze bestaat uit 100% polyamide ripstop doek. De lijndiamant vlieger heeft een afmeting van 50 x 70 centimeter. Met een vliegerlijn lengte van 40 meter zweeft de vlieger boven bomen en woningen uit.

Bij welke windkracht vliegeren?

Er is een ruime keus tussen verschillende vliegers. Niet iedere vlieger is geschikt voor sterke of zwakke wind. De vliegers van Betuws Buitenspeelgoed zijn te gebruiken bij windkracht 2 tot 5. Bij windkracht 2 is de wind voelbaar in het gezicht terwijl het blad ritselt. Windkracht 5 is herkenbaar aan het ruisen van de bladeren en vuilnisbakken die omwaaien.

De vlieger van Betuws buitenspeelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar uit. Op deze leeftijd staan kinderen wat steviger en kunnen ze goed hun evenwicht bewaren. Ook de oog-handcoördinatie is beter ontwikkeld. Hulp van een volwassene is aan te raden, vooral op jonge leeftijd.

Vliegeren gaat het beste op een groot grasveld, op het strand of in het park. Met de nodige oefening beleeft het kind veel plezier met een vlieger van Betuws Buitenspeelgoed.

Vlieger
Lees meer