Geo textiel onderdoek

Dit is het doek voor tussen het gras en de ondergrond. Prijs per M2, minimale afname 4 M2.
Levertijd:
1 tot 5 werkdagen
Verzendkosten:
€35,00
€2,95
Incl. btw

Dit is het doek voor tussen het gras en de ondergrond. 
Alleen nodig indien het gras wordt gelegd op een geegaliseerde aarde/zand ondergrond.
Mocht u kiezen om het kunstgras over tegels te leggen, of over beton, dan is dit doek niet perse nodig.
Het kan overigens geen kwaad, aangezien onkruid niet door het doek komt en u kunstgras zodoende verstoten blijft van dit ongenoegen.
Zorg er ook voor dat de tegels en/of het beton vlak liggen anders komt dit hoogteverschil zichtbaar terug in het kunstgras.

 

Veel gestelde vragen over Geo textiel

Een vraag die vaak aan Betuws Buitenspeelgoed wordt gesteld is of het noodzakelijk is om geotextiel of grondtextiel onder de kunstgrasmat te gebruiken. Dit is vooral afhankelijk van de gebruikte ondergrond.


Drukverdeler

Geotextiel is een kunststof doek dat fungeert als drukverdeler bij belasting van het kunstgras. Een ondergrond van zand onder het gras blijft instabiel. Bij puntbelasting zoals hakken en stoelpoten, kunnen er oneffenheden ontstaan in de ondergrond. Door gebruik van het doek wordt de druk wat beter verdeeld. Stabiliserend onderdoek werkt dan zeker, al is het niet voor 100%.

 

Onkruidwerend

Een ander voordeel van geotextiel is het feit dat het onkruidwerend werkt. Het onkruid zal niet van onderaf door de afwateringsgaatjes van het kunstgras of langs de randen van het kunstgrasgazon komen. Het onderdoek voorkomt daarnaast ook mieren in het kunstgras. Een enkele keer komt onkruid in het kunstgras vanuit de lucht. Hier heeft het doek helaas geen invloed op.

 

Stabiele ondergrond

Wanneer de ondergrond is opgebouwd met granulaat of stabicare, dan is deze van zichzelf al veel stabieler en zullen er minder snel oneffenheden ontstaan. Toch is ook dan het gebruik van Geotextiel wel aan te raden om de puntbelasting op te vangen. Een drukverdeler is bij het gebruik van tegels als ondergrond niet nodig. Zorgt u er hierbij wel voor dat de ruimte tussen de tegels niet te groot is om het vormen van een tegelpatroon in het kunstgras te voorkomen.

 

Worteldoek is géén stabiliserend onderdoek!

Soms wordt worteldoek verkocht onder de noemer onderdoek. Worteldoek is minder geschikt als ondergrond, omdat het de druk minder goed verdeelt. Hierdoor kunnen er deuken in de ondergrond ontstaan bij belasting van het kunstgrasgazon.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »