Schaduwdoek

Schaduwdoek bij het terras

In het voorjaar wordt het terras weer klaargemaakt. Een louncheset of tuinset en bescherming tegen de zon, meer heb je niet nodig om van het mooie weer te genieten. Let er wel op dat de zon vooral in de zomer erg fel kan zijn. Bescherm jezelf optimaal tegen uv-licht. Een schaduwdoek is ideaal om schaduw op het terras te creëren. Hierdoor heb je nooit last van zonlicht. Het schaduwdoek van Betuws Buitenspeelgoed filtert tot wel 95% uv-licht. Dit zorgt voor optimale bescherming. Het schaduwdoek is dan ook geschikt voor het terras, bij het zwembad of bij het buitenspeeltoestel. Vooral kinderen moeten goed beschermd worden tegen zonlicht. Heb je een zwembad in de tuin staan? Het water voelt heerlijk koel aan, maar waterdruppels werken ook als een vergrootglas. Hierdoor verbrand je sneller. Hang dan ook zeker een schaduwdoek bij het zwembad op. Het maakt hierbij niet uit of je een vast zwembad of een peuterbadje hebt staan, schaduw moet gewoon aanwezig zijn.

De voordelen van een schaduwdoek

Je ziet ze de laatste tijd overal opduiken, het zonnedoek of schaduwdoek. Een schaduwdoek is niet alleen modern, maar ook veilig voor mens en dier. Huidveroudering wordt veroorzaakt door zonlicht. Helaas blijft het niet alleen bij huidveroudering, Denk maar eens aan verbranding van de huid of huidziekten. Lente, zomer of herfst, zonlicht is altijd van invloed op onze huid. Juist daarom is het schaduwdoek zo populair. Ze bieden voldoende schaduw, maar zien er ook nog eens trendy uit.

Bij Betuws Buitenspeelgoed koop je het mooiste schaduwdoek. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en afmetingen. Zowel het driehoekige of langhoekige schaduwdoek staat speels bij het speeltoestel, op de speelplaats of boven het terras. Combineer twee of meerdere van deze schaduwdoeken. Dit kan in één of verschillende kleuren zijn. Het schaduwdoek staat perfect boven het terras of zwembad. Ook in de paardenwei of buitendierenverblijf is deze toe te passen. Op vakantie en naar de camping? Vergeet dan geen schaduwdoek mee te nemen. Op de camping hang je het zonnedoek snel en eenvoudig op.

Bevestiging van het schaduwdoek

Betuws Buitenspeelgoed verkoopt zonnedoeken van het merk Sunfighters. Dit merk staat bekend om de uitstekende kwaliteit en lange levensduur. Heb je behoefte aan wat extra bescherming tijdens een regenbui, kies dan voor het waterproef zonnedoek. Alle doeken zijn voorzien van ringen, waardoor deze goed gespannen kan worden. Bevestigingsmaterialen zijn bij Betuws Buitenspeelgoed verkrijgbaar. De flexibele bevestiging is een schuifsysteem waardoor het mogelijk is het zonnedoek in hoogte te verstellen. Hiermee vergroot je de schaduwplek, ondanks de draaiende zon. Bevestig dit materiaal aan een paal.

Het schaduwdoek kan van maart tot oktober buiten blijven hangen. Gebruik bij voorkeur de gegalvaniseerde bevestigingsset. Ook bij onstuimig weer blijft het schaduwdoek hiermee goed zitten. Het zonnedoek op een dakterras bevestigen? Maak hierbij gebruik van palen of bestaande muren. Ditzelfde geldt voor open plaatsen en weides. Staat er toevallig een boom in de buurt, gebruik deze dan als bevestigingsplaats. Haal het schaduwdoek na oktober altijd naar binnen. Het heeft dan geen functie meer en kan beter beschermd worden tegen herfst- en winterweer.

Schaduwdoek
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »