Tuinhuis

Met een tuinhuis maak je optimaal gebruik van ruimte. Vaak zijn Nederlandse tuinen niet zo groot en ontbreekt het in veel gevallen aan voldoende opbergruimte. Een schuur kan al snel te klein zijn. Een tuinhuis is in dit geval een welkome aanvulling. Vaak wordt het tuinhuis gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap, tuinmeubelen of kinderspeelgoed. Ook is het tuinhuis geschikt voor het stallen van fietsen.

Naast de extra opbergruimte is een tuinhuis ook een plek om te ontspannen: richt het tuinhuis in met meubels en vrolijke accessoires. Hierdoor kun je ook bij slecht weer genieten van het voorjaar of de zomer. Bij Betuws Buitenspeelgoed vind je het geschikte tuinhuis voor ontspanning en opbergruimte.

Tuinhuis met overkapping

Een van onze toppers is het Lugarde tuinhuis Prima Jake. Een mooi tuinhuis dat voorzien is van een ruime overkapping. Met zijn afmeting van 300 x 600 centimeter is dit een prachtige aanwinst voor de iets grotere tuin. Het tuinhuis zelf heeft een afmeting van 180 x 240 centimeter, de veranda/overkapping bedraagt 300 x 360 centimeter. Het tuinhuis bestaat uit 1e klas Noord Europees vurenhout. Zowel de deuren als palen zijn gelamineerd, dit voorkomt het kromtrekken.

De deur heeft een driepuntssluiting met SKG keurmerk. Hierbij heb je de keuze uit chroom of messing deurbeslag. Het plat dak is voorzien van een dakbedekking met EPDM folie. Dit is materiaal met een hoge dichtheid, waardoor water niet door kan dringen. Bovendien is EPDM folie goed bestand tegen UV straling van de zon: het materiaal heeft een levensduur van tientallen jaren. De ramen zijn voorzien van HR++ dubbelglas.

Achtkantig tuinhuis

Het achtkantig model biedt vele mogelijkheden. Zo is deze perfect midden in een tuin te plaatsen, maar ook aan een zijde of in een hoek. Het Lugarde tuinhuis Prima Leonie heeft een doorsnede van 250 centimeter. Met zijn opvallende puntdak past dit tuinhuis binnen elke tuininrichting. De deur is voorzien van driepuntssluiting, de ramen van dubbelglas HR++.

Tuinhuis kleurbehandeling

Alle tuinhuizen uit ons assortiment bestaan uit eersteklas vurenhout. Dit is stabiel hout wat door ons 14 tot 16% wordt terug gedroogd. Hierdoor ontstaat er minder krimp van het hout. Het is mogelijk om te kiezen voor een complete voorbehandeling oftewel sproei impregnatie. Hierbij wordt het tuinhuis voorzien van een grondlaag in transparant wit, eiken bruin of blauw-grijs. Dit beschermt goed tegen schimmels en rottingsprocessen. Het eerste jaar hoef je het tuinhuis niet te beitsen of verven. Na het eerste jaar behandel je de buitenzijde, terwijl de binnenzijde jarenlang beschermd is dankzij deze voorbehandeling.

Liever wat minder onderhoud aan het tuinhuis? Kies dan voor een kleurloze grondlaag op binnen- en buitenzijde of keteldruk impregnatie. Dit geeft een zichtbaar langere levensduur aan het tuinhuis. Het tuinhuis uit ons assortiment is leverbaar met diverse opties waaronder wandverhoging, binnenvloer, isolatie of rieten dak. Uiteraard is het tuinhuis standaard voorzien van tochtstrippen. Zoveel service en kwaliteit vind je alleen bij Betuws Buitenspeelgoed. Alle tuinhuizen zijn te bezichtigen in onze showroom te Tiel. Daarnaast kunnen we het tuinhuis geheel voor u opbouwen.

Tuinhuis
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »