Zwembad onderhoud

In de warme zomermaanden neemt iedereen graag een frisse duik. Een eigen zwembad in de achtertuin: het Intex zwembad biedt de beste en voordeligste oplossing. Voor het zwembad onderhoud hebben we diverse accessoires in ons assortiment. Een afdekzeil ter bescherming of een oplaadbare zwembadzuiger, zwembad onderhoud was nog nooit zo eenvoudig geweest. Hiermee blijft het zwembadwater mooi helder.

Afdekken van het zwembad

Goed zwembad onderhoud begint met het afdekken van het zwembad. Wanneer het zwembad niet gebruikt wordt, is het belangrijk deze af te dekken met een afdekzeil. Zo verliest het water niet teveel aan temperatuur. Bovendien valt er geen vuil in het water. Het afdekzeil is verkrijgbaar voor het rechthoekige of ronde zwembad.

Een filterpomp is onmisbaar. Hiermee wordt het water continu gefilterd en ontdaan van vuil. Dit zwembad onderhoud mag niet ontbreken bij het kleine tot grote zwembad. Kies bijvoorbeeld voor de krachtige Intex filterpomp voor het zwembad tot 366 centimeter. Daarnaast hebben we diverse losse filters in ons assortiment. Vervang deze bij dagelijks gebruik iedere twee weken. Dit maakt het zwembad onderhoud een stuk gemakkelijker.

Zwembad onderhoud van de bodem

Zwaar vuil zakt naar de bodem van het zwembad. Ook voor de bodem is zwembad onderhoud onmisbaar. Kies voor de automatische bodemzuiger of de oplaadbare zuiger. Hiermee zuig je zandkorrels, takjes en ander zwaar vuil van de bodem. Geschikt voor middelgrote tot grote zwembaden.

Wil je het zwembad onderhoud iets eenvoudiger houden, dan vind je bij Betuws Buitenspeelgoed de luxe schoonmaakset. Sluit deze aan op de tuinslang. Het systeem zorgt ervoor dat de bodem grondig wordt schoongemaakt. De schoonmaakset bestaat uit een bodemstofzuiger, borstel en bodemschepnet.

We hebben diverse losse schoonmaakmiddelen in ons assortiment. De oppervlakte schepnet, de bodemschepnet of de verzwaarde bodemzuiger, we maken zwembad onderhoud eenvoudig. Deze zijn te koppelen aan de Intex aluminium telescoopsteel, uiteraard verkrijgbaar bij Betuws Buitenspeelgoed.

Bacteriën doden met chloor

Het water bevat verschillende bacteriën. Deze dood je effectief met behulp van chloortabletten. Dit desinfectiemiddel voor het zwemwater is onmisbaar bij dagelijks zwembad onderhoud. Chloortabletten zijn te gebruiken in een chloordrijver of skimmer. Ook hebben we de kleine chloordrijver in ons assortiment. Deze is geschikt voor chloortabletten van 5 tot 20 gram. Daarnaast vind je bij ons diverse chloorsticks en PH Plus in poedervorm. Dit laatste verhoogt de pH-waarde van het water: zo blijft het zwemwater van een hoge kwaliteit.

Begin het onderhoud van het zwembad met de speciale starterskit. Deze set bevat een chloordrijver, test strips en toebehoren. Hiermee blijft het zwembadwater vrij van bacteriën, schimmels en virussen. Ook verhoogt dit de helderheid van het water.

Een gaatje in het zwembad

Soms kan er een scheur of gaatje in de wand of bodem ontstaan. Het is belangrijk om dit direct te repareren. De reparatieset voor onderwater bevat 10 klevende reparatie patches. Hiermee blijft de kwaliteit van het zwembad behouden.

Kies voor het juiste zwembad onderhoud. Betuws Buitenspeelgoed heeft een compleet assortiment zwembad accessoires en schoonmaakmiddelen. Zo begint de zomer pas echt goed.

Zwembad onderhoud
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »